فهرست مطالب

فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، بهار 1397)

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیه رزبان *، محسن باقری، یحیی تلخابی صفحات 5-19
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر آموزش مفاهیم در قالب داستان از طریق چندرسانه ای آموزشی بر پیشرفت تحصیلی و نگرش به درس علوم در دانش آموزان است. روش انجام پژوهش، نیمه آزمایشی و طرح آن به صورت، پیش آزمون و پس آزمون با دو گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری در این پژوهش، 432 نفر از دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی شهرستان فراهان در سال تحصیلی 96-1395 بودند. حجم نمونه 34 نفر (17 نفر گروه کنترل و 17 نفر گروه آزمایش) بود که به صورت نمونه گیری در دسترس برگزیده شدند. جهت گردآوری داده ها از آزمون محقق ساخته پیشرفت تحصیلی و پرسش نامه نگرش به درس علوم استفاده شد. از گروه های آزمایش و کنترل، آزمون پیشرفت تحصیلی با موضوع زیستگاه و آزمون نگرش به درس گرفته شد، سپس متغیر مستقل که شیوه داستان گویی در چندرسانه ای آموزشی بود توسط پژوهشگر بر روی گروه آزمایش اجرا گردید و چندرسانه ای ارایه شده به گروه کنترل از نفوذ عامل داستان محفوظ نگه داشته شد. سپس، مجددا از دو گروه آزمایش و کنترل، آزمون پیشرفت تحصیلی و نگرش گرفته شد. بعد از جمع آوری داده ها، از شاخص های توصیفی و در بخش آمار استنباطی از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج به دست آمده از پژوهش بیانگر آن است که شیوه داستان گویی در چندرسانه ای بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر معناداری نداشت؛ ولی، در نگرش آنها تاثیر مثبتی داشته است.
    کلیدواژگان: چندرسانه ای، داستان گویی، یادگیری الکترونیکی، نگرش به درس
  • لیلا حسینی طبقدهی *، محمد صالحی صفحات 21-45
    هدف تحقیق حاضر، بررسی رابطه بین یادگیری خودراهبر و خودکارآمدی دانشجویان دوره دکتری با نقش میانجی سواد اطلاعاتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری بود. پژوهش، از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش اجرا توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش، کلیه دانشجویان دوره دکتری به تعداد 1000 نفر بود. حجم نمونه از طریق جدول کرجسی و مورگان مشخص و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده 278 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه استاندارد خودکارآمدی شرر و مادوکس، پرسش نامه استاندارد یادگیری خودراهبر فیشر و پرسش نامه محقق ساخته سواداطلاعاتی بود. روایی پرسش نامه ها از نظر متخصصان گروه علوم تربیتی بررسی و تایید شد. پایایی پرسش نامه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ در یک گروه 30 نفری، برای پرسش نامه خودکارآمدی 79/0، برای پرسش نامه یادگیری خودراهبر 83/0 و برای پرسش نامه سواد اطلاعاتی 89/0 برآورد گردید. در تحلیل داده ها از نرم افزار آماری 8. 5 Lisrel و SPSS نسخه 18 استفاده شد. فرضیه ها از طریق آزمون مدل معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین یادگیری خودراهبر و سواد اطلاعاتی دانشجویان رابطه مثبت معناداری وجود دارد؛ بین سواد اطلاعاتی و خودکارآمدی دانشجویان رابطه مثبت معناداری وجود دارد؛ بین یادگیری خودراهبر و خودکارآمدی دانشجویان رابطه مثبت معناداری وجود دارد. هم چنین، نتایج آزمون نشان داد که سواد اطلاعاتی نقش میانجی در رابطه بین یادگیری خودراهبر و خودکارآمدی دانشجویان دارد.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، یادگیری خودراهبر، خودکارآمدی، دانشجویان
  • معصومه محمدیان، ابراهیم صالحی عمران *، فرهاد حسنی صفحات 47-64
    پژوهش حاضر، با هدف مطالعه تاثیر نرم افزار محتواساز بر میزان یادگیری و یادداری انجام شد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش شبه آزمایشی بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان پایه ششم شهرستان بلده بود و روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام شد. درس مورد نظر کار و فناوری بود که دو کلاس از میان آنها به عنوان گروه گواه (25 نفر) و آزمایش (25 نفر) انتخاب شدند. در هر دو گروه، یک پیش آزمون یکسان اجرا شد و پس از اطمینان از همسان بودن دو گروه؛ به گروه آزمایش با استفاده از نرم افزار محتواساز، و به دانش آموزان گروه شاهد با روش های آموزش سنتی (بدون استفاده از نرم افزار محتواساز) آموزش داده شد. و در پایان آموزش، سپس در هر دو گروه دو پس آزمون یادگیری و یادداری به اجرا درآمد. برای جمع آوری داده ها از سوالات معلم ساخته استفاده شده است که روایی آزمون با اعمال نظر متخصصان تایید شد و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرانباخ 89/0 به دست آمد. به منظور بررسی فرضیه های پژوهش از آزمون های tو ANOVA استفاده گردیده است. یافته های پژوهش نشان داد که به کارگیری نرم افزار محتواساز در آموزش موثرتر از روش سنتی موجود در مدارس می باشد. به بیان دیگر، بین آموزش از طریق نرم افزار محتواساز و آموزش به روش سنتی تفاوت معنی داری وجود دارد. لذا، با استفاده از آموزش به سبک نرم افزاری می توان تاثیرات مثبت تری بر یادگیری و یادداری دانش آموزان ایجاد نمود.
    کلیدواژگان: فن آوری، نرم افزار محتوا ساز، یادگیری، یادداری
  • زهره محمودی *، علیرضا محمدی آریا، منصوره کریم زاده، پوریا رضا سلطانی صفحات 65-89
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از بازی های رایانه ای آموزشی بر یادگیری مفاهیم پایه ریاضی شامل مفاهیم: طبقه بندی، ردیف کردن، نگهداری ذهنی، تشخیص شباهت ها و تفاوت ها و هندسه در کودکان دوره ی پیش از دبستان شهر کرمان، در سال 1396 بوده است.
    روش
    برای این منظور با استفاده از نمونه گیری غیر احتمالی (در دسترس) به انتخاب نمونه آماری با حجم 44 نفر دانش آموز پیش دبستانی پرداخته شد. جهت جمع آوری اطلاعات از آزمون سنجش مهارت های پایه ریاضی کودکان استفاده شد. این پژوهش در چهار مرحله اجرا شد، در مرحله ی اول با استفاده از آزمون سنجش ریاضی پیش آزمون بر روی هر دو گروه (آزمایش و کنترل) به عمل آمد، در مرحله ی دوم، گروه آزمایش به مدت 2 ماه و هفته ای 2 جلسه با استفاده از بازی های رایانه ای آموزشی طراحی شده مورد آموزش قرار گرفتند و در مرحله ی سوم پس آزمون به عمل آمد و در مرحله چهارم آزمون پیگیری گرفته شد و نمرات هر کودک به تفکیک هر مولفه ثبت گردید. سپس با استفاده از روش تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر، داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج مرتبط با هر مهارت به صورت مستقل نشان دادند که انجام بازی های رایانه ای بر افزیش مهارت های طبقه بندی، ردیف کردن و نگهداری ذهنی موثر بوده ولی این تاثیر در مورد مهارت های هندسه و تشخیص شباهت ها و تفاوت ها پایدار نبوده است.
    نتایج
    نتایج حاصل از تحلیل ها نشان دادند استفاده از بازی های رایانه ای به طور کلی بر افزایش میزان مهارت های پایه ریاضی موثر بوده است.
    کلیدواژگان: مهارت های پایه ریاضی، بازی رایانه ای آموزشی، پیش از دبستان
  • عباس علی بذرافشان *، نادر شهامت، مریم اکبرپور، سعیده علی محمدی صفحات 91-114
    هر سازمانی برای بقاء و رسیدن به اهداف خود نیاز به اطلاعات دارد که نیاز سازمانها را جهت رسیدن به اهداف متعالی خود، محقق می سازد. هدف پژوهش حاضر تبیین نقش واسطه ای اخلاق حرفه ای در رابطه سیستم اطلاعات مدیریت و جانشین پروری است. روش پژوهش حاضر ازلحاظ هدف، کاربردی و ازنظر شیوه ی جمع آوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی است. روش تحلیل این پژوهش از نوع مدل یابی معادلات ساختاری بوده است. جامعه پژوهش شامل تعدادی ازکارکنان آموزش و پرورش ناحیه 4 شهر شیراز بوده که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران و روش نمونه گیری طبقه ای با اختصاص متناسب، 200 نفر از آنها انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اخلاق حرفه ای کادوزیر (2002) ، سیستم اطلاعات مدیریت اکبری (1390) ومدیریت جانشین پروری راث ول (2002) استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها از آزمونهای کولموگروف اسمیرنوف، T تک گروهی، ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون، و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد سه متغیر اصلی پژوهش (اخلاق حرفه ای ، مدیریت اطلاعات ، جانشین پروری) با یکدیگر رابطه مثبت و معناداری (p
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات مدیریت، اخلاق حرفه ای، جانشین پروری
  • معصومه جدی زاهد * صفحات 115-140
    هدف پژوهش حاضر امکان سنجی پذیرش آموزش از طریق تلفن همراه در آموزش عالی از نظر اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بود. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ شیوه گردآوری داده ها جزء پژوهش های توصیفی-پیمایشی بود. به منظور گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه ای محقق ساخته ی پنج مولفه ی (سودمندی، سهولت، خودکارآمدی، چالش، ویژگی های جمعیت شناختی) استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط سه نفر از متخصصین تایید، پایایی پرسشنامه از طریق اجرای آزمایشی آن بر روی نمونه 55 نفری از پاسخگویان تایید شد، مقدار آن از طریق آلفای کرونباخ،94% محاسبه شد که نشان از پایایی بالا است. جامعه آماری پژوهش 841 نفر از اساتید دانشگاه شهید بهشتی بودند که 230 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. همچنین به منظور تجزیه و تحلیل داده-های پژوهش از آزمون های آماری استنباطی شامل آزمون T تک نمونه ای و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شده است. در نهایت نتایج پژوهش نشان داد که پذیرش آموزش از طریق تلفن همراه از نظر اعضای هیئت علمی در وضعیت مناسبی قرار داشته و از نظر اساتید استفاده از تلفن همراه می تواند خودکارآمدیشان را افزایش دهد اما از نظر آنها سودمندی این آموزش در وضعیت مناسب قرار نداشته و استفاده از آموزش از طریق تلفن همراه چالش برانگیز است. همچنین ارزیابی دیدگاه اعضای هیئت علمی در مورد پذیرش استفاده از آموزش با تلفن همراه نشان داد که به طور کلی تفاوت معناداری بین میزان پذیرش آموزش با تلفن همراه بین اساتید زن و مرد، دارای مرتبه های علمی مختلف و دارای سوابق مختلف وجود ندارد.
    کلیدواژگان: امکان سنجی، آموزش عالی، آموزش از طریق تلفن همراه
  • زهرا وحیدی *، کامبیز پوشنه صفحات 141-168
    پژوهش حاضر در پی بررسی تاثیر تدریس به روش کلاس معکوس بر مهارت‎های فراشناخت و انگیزه تحصیلی دانش آموزان پایه یازدهم هنرستان است. روش این پژوهش از نوع کمی و شبه تجربی با گروه آزمایش و یک گروه کنترل بوده است. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان پایه یازدهم هنرستان های شهر اصفهان در سال تحصیلی 97-96 هستند که به تعداد 11766 نفر در 427 هنرستان شهر اصفهان بودند و نمونه گیری با استفاده از روش تصادفی خوشه ایچندمرحله ای از بین 6 ناحیه شهر اصفهان انجام گردید. که در نهایت، حجم نمونه این پژوهش، شامل دو گروه می باشد که یک گروه آزمایش 30 نفره و یک گروه کنترل 30 نفره بود. ابزار اصلی پژوهش پرسش نامه استاندارد فراشناخت برای نوجوانان خرم دل و همکاران (2012) و پرسش نامه استاندارد انگیزش تحصیلی هارتر (1981-1980) بود، که داده های گردآوری شده از طریق آزمون مانکوآ تحلیل گردید. جهت روایی صوری پرسش نامه ها و صحت و سقم سوالات، پرسش نامه هادر بین تعدادی از دانش آموزان توزیع شد و پس از اطمینان از نتایج به دست آمده، پرسش نامه ها در نمونه آماری توزیع شد. هم‎چنین، پایایی پرسش نامه ها یا قابلیت اعتماد آنها با استفاده از روش اندازه گیری آلفای کرونباخ محاسبه شد، مقدار آلفای کرونباخ برای پرسش نامه مقیاس اصلاح شده فراشناخت برای نوجوانان با استفاده از نرم افزار SPSS عدد 79/0 و جهت پرسشنامه انگیزش تحصیلی هارتر عدد 92/0به دست آمده است و در نتایج تحلیل داده ها نشان داد که استفاده از روش تدریس کلاس معکوس بر مهارت‎های فراشناخت و انگیزه تحصیلی دانش آموزان پایه یازدهم هنرستان های شهر اصفهان تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: انگیزش تحصیلی، کلاس معکوس، مهارتهای فراشناختی
  • محمدعلی مجلل *، سینا اسدزاده، اختر نوری صفحات 169-192
    هدف اصلی تحقیق حاضر تعیین تاثیر سواد اطلاعاتی معلمان بر یادگیری مبتنی بر وب دانش آموزان ابتدایی شهرستان مراغه میباشد. برای این منظور سواد اطلاعاتی معلمان بر اساس مدل ویلیامسون (2000) شامل پنج بعد؛ تعریف نیاز اطلاعاتی، یافتن اطلاعات، ارزشیابی اطلاعات، سازماندهی اطلاعات، و تبادل اطلاعات و یادگیری مبتنی بر وب تعریف و در این راستا یک فرضیه اصلی و پنج فرضیه فرعی تنظیم گردیده است. روش تحقیق توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق حاضر معلمان مقطع ابتدایی به تعداد 749 میباشد که از بین آنها 254 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد می باشد. که پس از تایید روایی و پایایی آن، در اختیار نمونه آماری قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده های آماری از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است. بدین ترتیب که برای طبقه بندی، تلخیص و تفسیر داده های آماری از روش آمار توصیفی و در سطح استنباطی برای آزمون فرضیه های تحقیق آزمون کولموگروف اسمیرنف، ضریب همبستگیr پیرسون و رگرسیون خطی ساده با نرم افزار SPSSاستفاده شده است. نتایج نشان داد سواد اطلاعاتی معلمان بر یادگیری مبتنی بر وب دانش آموزان ابتدایی شهرستان مراغه تاثیر را دارد.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، یادگیری مبتنی بر وب، دانش آموزان ابتدایی
|
  • Somaye Razban *, Mohsen Bagheri, Yahya Talkhabi Pages 5-19
  • leila hosseinitabaghdehi *, Mohammad salehi Pages 21-45
    The study aimed at investigating the relationship between self-directed learning and self-efficacy of PhD students with a focus on the mediating role of information literacy in Islamic Azad University of Sari. This applied research adopted a descriptive-correlational approach as its methodology. The statistical population of this study consisted of 1,000 students of all PhD students. The Sample size was determined by Krejcie and Morgan tables and 278 people were considered as the study sample being chosen through random sampling. The data collection tools were the Self-efficacy Scale by Sherer and Maddux (1982) and Fisher's Self-directed Learning Questionnaire (2001) and a Researcher- made Questionnaire on Information Literacy. The validities of the given tools were evaluated and confirmed by experts from the Department of Educational Sciences. The reliabilities of the questionnaires were estimated through Cronbach's alpha coefficient in a group of 30 subjects, which were 0.79, 0.83 and 0.89 for the self-efficacy questionnaire, self-directed learning questionnaire, and information literacy questionnaire, respectively. For the statistical analysis, the Lisrel 8.5 and Spss version 18 were used. Hypotheses were analyzed through structural equation modeling. The results showed a significant positive correlation between self-directed learning and students’ information literacy. There existed a significant positive relationship between information literacy and student self-efficacy; Moreover, there was a significant positive correlation between self-directed learning and students’ self-efficacy. Also, the results of the test showed that information literacy had a mediating role in the relationship between self-directed learning and students’ self-efficacy.
    Keywords: Information Literacy, self-directed learning, self-efficacy, students
  • Masommeh Mohamadian_ebrahim salehi omran *_farhad H asani Pages 47-64
    The purpose of this study is to examine the effectivenessof content-based software on learning and reattention . The aim of this study is practical and the research method is quasi-experimental and the sampling method used in this study is simple random. The statistical population of this study is sixth grade students of primary school in Baladeh in educational year of 1394-1395 which two classes were selected as control group (25 students) and experimental group (25 students). A similar pre-test administered in both groups and after ensuring the equality of two groups, the experimental group were taught using content-based software and control group were taught using traditional teaching methods (without content-based software). At the end of teaching period, both groups were administered two learning and recalling post-tests. The teacher-made questionnaires were used for data collection and the validity of the test confirmed by experts and test reliability achieved by Cronbach alpha test of 0.89. In order to examine the research hypotheses t-test and ANOVA were used. The findings showed that the use of content-based software has a significant effect on learning than the traditional teaching methods. In other words, there is a meaningful difference between teaching through content-based software and traditional teaching method. Therefore, software-based teaching approach can have positive effects on students’ learning and recalling teaching materials.
    Keywords: Technology, content-based software, learning, Reattention
  • Zohreh Mahmoudi *, Alireza Mohammadi Aria, Mansoureh Karim Zadeh, Pouria Reza Soltani Pages 65-89
    Background and Purpose: The goal of this research was to investigate the effects of educational computer games on learning of mathematics’ basic concepts include Classification, Sorting, Conservation, Detecting Similarities and Differences and Geometry in preschoolers.
    Method
    The statistical society of the research included preschoolers of four pre-schools in Kerman city. In this research non-probability (available) sampling has been used. The research’s selected sample consists of 44 children who have been divided into treatment and control group equally according to the number and gender. After doing the pre-test via “Basic Mathematic Skills Test for Children” on both groups, the treatment group received training via special designed educational computer games for 2 months, 2 sessions per week. Finally, the post-test was done and the results were recorded per each component and children. Then the data was analyzed by using differential t-test.
    Results
    The results of analysis show that four out five primary hypotheses related to the effects of computer games on learning of categorization, sorting, conservation and detecting similarities and differences were confirmed. But, the hypothesis related to learning of geometry was not confirmed.
    Conclusion
    The results show that using educational computer games has positive effects on learning of mathematics basic concepts in preschoolers.
    Keywords: Mathematics’ Basic Concepts, Educational Computer Game, Preschool Children
  • abbasali bazrafshan *, nader shahamat, maryam akbarpour, saeedeh alimohammadi Pages 91-114
    Each organization needs information that is needed to survive and achieve its goals, which will meet the needs of organizations to achieve their transcendental goals. The purpose of this study is to explain the role of intermediary professional ethics in the relationship between management information system and successor. The purpose of this study is to apply, and in terms of collecting data, descriptive and correlational. The method of analysis of this research was structural equation modeling. The population of the study consisted of a number of educational staff in district 4 of Shiraz. 200 samples were selected using Cochran sampling formula and stratified sampling method. The data were collected from the Professional Ethics Questionnaire (2002), Akbari Management Information System (1390), and Rathval (2002). Kolmogorov-Smirnov tests, single-group T, Pearson correlation coefficient, and structural equation modeling were used to analyze the data. The results showed that three main variables (professional ethics, information management, successor) have a positive and significant relationship (p
    Keywords: Management Information System, Professional Ethics, a successor
  • masomeh jeddizahed * Pages 115-140
    The purpose of this study was to determine the feasibility of accepting mobile phone education in higher education for faculty members of Shahid Beheshti University. This research was applied in terms of purpose and in terms of data collection method, it was a descriptive-survey study. A researcher-made questionnaire consisting of five components (usefulness, ease, self-efficacy, challenge, attribute) was used for collecting data. The validity of the questionnaire was verified by three experts and the reliability of the questionnaire was verified through a pilot study on a sample of 55 respondents and its value was calculated by Cronbach's alpha (94%), indicating high reliability The statistical population of the study was 841 faculty members of Shahid Beheshti University. 230 students were randomly selected through stratified sampling Also, in order to analyze the data, inferential statistical tests including one-sample T-test and multivariate analysis of variance analysis were used. Finally, the results of the study showed that acceptance of mobile phone education from The faculty members are in a good position and, according to professors, using mobile phones can increase their self-efficacy, but they find that the training is not in a good position and the use of mobile phone training is challenging. Also, faculty members' opinion about acceptance of mobile phone education showed that in general, there is no significant difference between the acceptance of mobile phone education between male and female teachers with different scientific degrees and backgrounds.
    Keywords: feasibility, higher education, Education by using cell-phones
  • zahra vahidi *, kambiz poushaneh Pages 141-168
    The purpose of this study is to investigate the effect of flipped classroom on meta-cognitive skills and academic motivation of 11th grade students of conservatory. The method of this study was quantitative and quasi-experiment with the experimental group and one control group. The statistical population of this study is all of 11th grade students of conservatory in Isfahan(96-97), which has 11766 students in 427 conservatories. Sampling was done using multi-stage cluster random sampling that Sampling was done from 6 districts of Isfahan city that finally the sample size of the study consisted of two groups: a test group of 30 and a control group of 30.The research tool was a standard metacognitive questionnaire for Khorramdel et al And Hartler's Standard(1980-1981) Higher Education Inventoryquestionnaire. The questionnaire was distributed among a number of students for the formal validity of the questionnaires and the validity and reliability of the questions. After ensuring the results, the questionnaires were distributed in the statistical sample. Also, reliability of questionnaires or their reliability was calculated using Cronbach's alpha method. The Cronbach's alpha for the meta-cognitive correlation scale for adolescents using SPSS software was 0.79 and for Hartre's educational motivation questionnaire.92 is obtained The collected data were analyzed by Mancoa test. The results of data analysis showed that using flippedclassroom methods has a significant effect on metacognitive skills and academic motivation of 11th grade students of conservatory of Isfahan's high schools.
    Keywords: Educational motivation, flipped classroom, Metacognitive skills
  • Mohammad Ali mojallal *, sina asadzadeh, athtar nory Pages 169-192
    The main purpose of the present research is to determine the effect of teachers' information literacy on web-based learning of primary students of Maragheh city. For this purpose, the teachers' information literacy based on the Williamson Model (2007) includes five dimensions: defining the information needs, finding information, evaluating information, organizing information, and exchanging of information and web-based learning defined. In this regard, a basic hypothesis and five Sub-hypothesis is set. The research method is descriptive survey. The statistical population of the study is primary school teachers with a total of 749 students. The data collection tool is a standard questionnaire. Which, after verifying its validity and reliability, was provided to the statistical sample. Descriptive and inferential statistics were used to analyze the statistical data. In order to categorize, diagnose and interpret statistical data, descriptive statistics and inferential statistics were used to test the research hypotheses of Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation coefficient and simple linear regression with SPSS software. The results showed that teachers' information literacy has a significant effect on web-based learning of primary school students in Maragheh city.
    Keywords: Information Literacy, Web-based Learning, Primary Students